Sisältöön sitemap

Eläinpuistossamme asuu arktisia eläimiä;  yhteensä noin 50 pohjoista ja arktista eläinlajia ja hieman yli 150 eläinyksilöä.  Hyvinvointi on yksi Ranuan eläinpuiston keskeisimmistä arvoista ja haluamme toimia vastuullisesti. Suurin osa asukkaistamme on syntynyt tarhaolosuhteissa meillä tai muissa eläintarhoissa, ja tottunut ihmisen läsnäoloon – silti pyydämme kaikkia vierailijoitamme kunnioittamaan eläinten rauhaa niiden omassa kodissa, ja käyttäytymään rauhallisesti aitausten lähellä.

Eläinpuistossamme asustaa Suomen ainoa jääkarhu, ja lisäksi meillä on susia, ilveksiä, ahmoja, ruskeakarhu, naaleja, pöllöjä, hirviä, poroja, saukkoja ja paljon muuta! Eläimillä on tilavat aitaukset metsän keskellä, jotka muistuttavat niiden luonnollista elinympäristöä.

Aitaukset tarjoavat eläimille myös piilopaikkoja ja valinnan mahdollisuuksia; joskus eläimet haluavat olla omissa oloissaan, syödä tai nukkua, ja toisinaan ne taas haluavat tarkkailla ympäristöään tai leikkiä – joko yksin tai yhdessä. Ole kärsivällinen ja odottele rauhassa aitausten luona nähdäksesi eläimiä. Mikäli aitaus näyttää hiljaiselta, niin kannattaa tulla hetken päästä uudelleen; eläimet saattavat olla syömässä tai päiväunilla.

Kesän ruokintanäytökset 1.6.-11.8.2024

Kesällä kannattaa suunnata eläinpuistoon, sillä järjestämme jälleen eläinten ruokintanäytöksiä! Ruokintanäytöksissä kuulet mielenkiintoisia asioita eläimistämme eläintenhoitan kertomana, pääset seuraamaan eläinten ruokailua, sekä voit esittää mieltä askarruttavia kysymyksiä. Kesän 2024 eläinten ruokintanäytökset järjestetään päivittäin alla olevan aikataulun mukaan. Muutokset aikatauluun mahdollisia.

Klo 11.30  Dhole / ahma / naali

  • Ma  – dhole
  • Ti    – ahma
  • Ke   – naali
  • To   – dhole
  • Pe   – naali
  • La   – ahma
  • Su   – naali

Klo 13.00 Ruskeakarhu

Klo 14.30 Kotieläinpihan eläinten ruokintakierros