Sisältöön sitemap

TULE TAPAAMAAN 50 pohjoisen eläinlajia

star

Ranuan eläinpuisto on arktisiin ja pohjoisiin eläinlajeihin erikoistunut eläinpuisto, jolla on historiaa jo lähes 40 vuotta. Eläinten tilavat aitaukset sijaitsevat keskellä pohjoista havumetsää, joka on myös useimpien puistossa asuvien lajien luonnollinen ympäristö.

Olemme avoinna vuoden jokaisena päivänä. Vaihtuvat vuodenajat tuovat lisäulottuvuuden eläinpuistovierailuun.

Ranuan eläinpuistossa asuu Suomen ainoa jääkarhu ja 50 muuta arktista ja pohjoista eläinlajia, yhteensä noin 150 eläinyksilöä.

Tutustu eläimiin

Eläinpuiston kartta

star
Lataa kartta

Vastuullisuus Ranua Resortissa

Vastuullisuus on meille tärkeä osa kaikkea toimintaamme ja pyrimme huomioimaan ympäristön kannalta kestävät valinnat niin majoituspalveluissamme, siivouksessa, ravintoloissa, eläinpuistossa, matkamuistomyymälässä, omissa toimitiloissamme sekä kaikissa hankinnoissamme.

Näiden lisäksi eläinpuistossa tehdään tärkeää työtä riittävän monimuotoisen kannan säilymiseen eläinlajien osalta sekä lajien suojelun osalta. Tavoitteena on ylläpitää sopivan kokoista, geneettisesti mahdollisimman monimuotoista kantaa. Lisäksi teemme yhteistyötä myös tiedonjaon ja tutkimuksen tiimoilta muiden eläinpuistojen kanssa.

Ranuan Eläinpuiston lajeista EEP-ohjelmiin kuuluvat jääkarhut, ahmat, sudet, saukot, dholet, myskihärät, vesikko, merikotka, manuli ja uusimpana oman ohjelmansa saanut tunturipöllö. Lisäksi EAZA:n kantakirjaohjelmiin lajeistamme kuuluvat metsäpeura, ruskeakarhu ja ilves.

Lue lisää

ELÄINTENHOITOA SUURELLA SYDÄMELLÄ

Eläinten hyvinvointi on yksi Ranuan eläinpuiston keskeisimmistä arvoista. Suurin osa asukkaistamme on syntynyt tarhaolosuhteissa meillä tai muissa eläintarhoissa, ja tottunut ihmisen läsnäoloon – silti pyydämme kaikkia vierailijoitamme kunnioittamaan eläinten rauhaa niiden omassa kodissa, ja käyttäytymään rauhallisesti aitausten lähellä.

Eläinten hyvinvoinnin perusedellytyksiä eläinpuistossa ovat lajin tarpeet huomioiden suunniteltu, riittävän laaja aitaus siihen liittyvine tiloineen sekä osaava, eläinlajin ominaisuudet ja omat yksilömme tuntevat eläintenhoitajat. Lisäksi eläimet tarvitsevat luonnollisesti niille sopivaa ravintoa ja terveydenhuoltoa.

Lue lisää

Usein kysytyt kysymykset

Onko eläinpuisto avoinna myös talvella?

Kyllä, eläinpuistomme on auki ympäri vuoden, joka päivä.

Mihin aikaan eläinpuisto aukeaa?

Eläinpuisto on avoinna päivittäin, ympäri vuoden.

Katso aukioloajat

Voiko eläinpuistoon ottaa lemmikin mukaan?

Eläinpuistoon ei voi ottaa lemmikkiä mukaan. Eläinpuiston piha-alueella on tilavia häkkejä, joihin voit halutessasi jättää oman lemmikin eläinpuistovierailun ajaksi. Muistathan ottaa lemmikillesi oman juomakupin mukaan.

Paljonko maksaa pääsylippu eläinpuistoon?

Voit katsoa hinnaston sivuiltamme.

Pääsyliput ja hinnat

Saako teiltä lainata lastenrattaita eläinpuistokierrokselle?

Meiltä löytyy lastenrattaita lainaksi ja veloitamme siitä 1€.

Pääseekö eläinpuistoon bussilla?

Lähialueilta pääsee. Voit katsoa paikkakunnat ja tarkemmat aikataulut matkahuollon sivuilta.

Matkahuolto

Onko eläinpuistossa kioskia?

Kyllä on, eläinpuiston alueella kioskeja sekä useampia eväsalueita, missä voit syödä omia eväitä.

Onko eläinpuistossa vessaa?

Kyllä, eläinpuiston alueella on kaksi vessarakennusta kierroksen varrella.

Onko eläinpuistokierrokselle mahdollista saada opasta?

Kyllä on, opastetun kierroksen voi varata etukäteen osoitteesta wildlifepark@ranuaresort.com.

Lue lisää