Sisältöön sitemap

Euroopan eläinpuistot tukevat Ukrainan eläinpuistoja

Ukrainan tilanne on järkyttänyt meitä Ranualla, niin kuin varmasti muitakin. Meillä on seurattu Ukrainan eläintarhojen tilannetta ja avuntarvetta viime päivien aikana. Avustuksia eläintarhoille hoitaa keskitetysti Euroopan eläintarhajärjestö EAZA. Ukrainassa on kolme eläintarhaa; Harkovan, Kiovan ja Mykolajvin eläintarhat.

Ukrainasta saatujen tietojen mukaan eläintarhat saavat paljon puheluita, kirjeitä ja viestejä, joissa kysytään, kuinka niitä voi auttaa ja mille tilille varoja voi siirtää. Viesti Ukrainan eläintarhoista on, että tällä hetkellä avulle ei ole tarvetta. Tärkeintä on keskittyä eläimistä huolehtimiseen, ja siihen heillä on tällä hetkellä tarvittavat resurssit.

Jotta Ukrainan eläintarhoissa voidaan keskittyä eläimiin, EAZA huolehtii viestinnästä ja varainkeruusta. Tulevaisuuden ennakointi on tilanteessa mahdotonta, joten EAZA pitää tiiviisti yhteyttä eläintarhoihin Ukrainassa ja varmistaa, että ne saavat oikeanlaista apua sitten, kun sille on tarvetta.

Maaliskuun ensimmäisestä päivästä alkaen EAZA:lle Facebookin varainkeruun kautta lahjoitetut rahat ohjataan Ukrainan eläintarhojen auttamiseen. Keräykseen voi osallistua lahjoittamalla EAZA:N FACEBOOK SIVUN KAUTTA, tai luomalla Facebookissa oman varainkeruukampanjan ja valitsemalla lahjoituksen saajaksi EAZA – the European Association of Zoos and Aquaria.