Sisältöön sitemap

Lapsille

Aikuisille

Poropongaus

Näe, kuule ja koe Lapin maaginen kesä!  Tämän seikkailun aikana kuulemme luonnon ääniä, haistelemme kesän tuoksuja ja toivottavasti näemme poroäitejä vastasyntyneiden vasojen kanssa syömässä metsässä. Varusteet: kumisaappaat, kiikarit, vesipullo ja kamera halutessaan.

Aktiviteetti tarjolla: 27.6.-28.8.2022. Vähintään 2 henkilöä ja alaikäraja on 6 vuotta tälle safarille

Palvelun tuottaa: Vaaran Porotila ja Ranua Resort

Pikkulapsille

Lapsille

Aikuisille

Porotila vierailu

Näe, kuule ja koe paikallinen porotila keskellä erämaata! Sinulla on mahdollisuus tutustua poroihin, maanviljelijöihin ja porojen asuinalueeseen eli aitaukseen. Varusteet: Kumisaappaat, juomapullo ja haluttaessa kamera.

Aktiviteetti tarjolla: 27.6.-30.10.2022. Min 2 henkilöä.

Palvelun tuottaa: Vaaran Porotila

Pikkulapsille

Lapsille

Aikuisille

Kärryajelu Suomenhevosen kanssa

Voit tutustua kauniiseen luontoon, aivan Ranuan eläinpuiston tuntumassa. Viemme sinut sujuvalle kärrymatkalle kauniin luonnon ja puhtaiden metsien halki. Kuuntele tarinoita rakkaudestamme Lappiin samalla kun hevoset vievät meidät kauniiden maisemien läpi!

Palvelun tuottaa: Ranuan Hevospalvelut Oy

Pikkulapsille

Lapsille

Aikuisille

Kärryajelu hevostallille

Lähde retkelle Suomen hevostilalle! Vierailun aikana tutustutaan tallillamme viiteen suomenhevoseen ja muihin tilan eläimiin, kuten Lapinlehmään, kanoihin ja kaneihin. Lopuksi istumme hetken nuotion äärellä, jonka jälkeen rekiajelu vie takaisin eläintarhaan. Perheen nuorimmilla on myös mahdollisuus saada kärryajelu tilalla.

Palvelun tuottaa: Ranuan Hevospalvelut Oy

Lapsille

Aikuisille

Vierailu Huskyfarmille

Pääset tutustumaan Arctic Borealis Huskies:n koiratarhaan Ranualla kennelvierailulla. Tilan isäntä ja emäntä esittelevät sinulle tarhaa ja heidän tarinaansa. Pääset myös tarhaan 25-40 koiran kanssa. Tätä tilaa kutsutaan huskien juoksutarhaksi. Tällöin sinulle on mahdollisuus silittää koiria ja nähdä, kuinka erilaisia ​​kukin koira on luonteeltaan, liikkeillään ja leikkimillään.

Ryhmän vähimmäiskoko: 2

Palvelun tuottaa: Arctic Borealis Huskies

Lapsille

Aikuisille

Kesäsafari Huskien kanssa

Ensimmäisenä saatte koulutuksen kuinka ajetaan noilla ’kelkoilla’ joissa onkin renkaat! Sen jälkeen suuntaamme yhdessä huskyjen kanssa 3-5 km reitille riippuen säästä. Matkalla on muutamia pysähdyksiä jolloin on mahdollisuus ottaa kuvia ja antaa vettä koirille. Kun palaamme kenneliin, löysäämme koirat vapaaksi juoksutarhaan. Tällöin on mahdollisuus silittää koiria ja nähdä, kuinka erilaisia ​​kukin koira on luonteeltaan, liikkeillään ja leikkimillään. Ennen lähtöä nautimme hetken koiratarhan kodassa virvoitusjuomien kera.

Ryhmän vähimmäiskoko: 2

Palvelun tuottaa: Arctic Borealis Huskies

Lapsille

Aikuisille

Hillasauna & Anu Tahkola

Lakkahemmottelu on saunahoito, jonka tuotteet valmistetaan Ranualla ja pääraaka-aine eli lakanlehti poimitaan myös Ranualta. Kaikki tuotteet ovat luomu-, -ekologisia, eivät sisällä hajusteita, parabeeneja tai synteettisiä kemikaaleja.

Lakkahemmottelu hemmottelee koko vartaloa: pesu lakkashampoolla, lakanlehtinen kasvonaamio saunassa, lakanlehtikylpy jaloille, vartalohoito lakanlehtiöljyllä ja lakkavillakivellä. Saunassa voi nauttia alkoholittoman lakkajuoman, joka myös on paikallinen tuote. Saunan jälkeen voit lisätä lakkakasvovoidetta ja maistella lakkavaahtokarkkeja.

Hillavaahtokarkin valmistaja Paula Saukko & Hillakuohuvan valmistaja Ranua-Revontuli Oy

Palvelun tuottaa: Hillasauna / Tmi Anu Tahkola

Lapsille

Aikuisille

Käsityöpaja by Paula

Tervetuloa viettämään rentouttavaa ja tunnelmallista lappilaista käsityöhetkeä paikallisen käsityötaiteilijan Paulan kanssa. Yhdessä hänen avustuksellaan saat mahdollisuuden tehdä itsellesi aidosta poronnahasta valmisten matkamuiston. Käsityöpaja järjestetään Ranuan Eläinpuiston kodassa, joka sijaitsee aivan info- ja lipputoimiston vieressä. Työpajaa kohden min. 4 henkilöä, max 36 henkilöä. Työpajoja on neljää erilaista

  1. Lapsille suunnatut käsityöt
  2. Pyöreä poronnahkainen pussi tai pieni laukku
  3. Klassinen porolaukku, aitoa nahkaa
  4. Lappilaisen kuksan koristelu (mahdollisuus ostaa myös kuksa jonka koristelet)

Palvelun tuottaa: Villa Havula