Sisältöön sitemap

Häiriökäyttäytymistä eläinpuistossa

Talven 2023–2024 matkailukausi on lähtenyt vauhdilla liikkeelle myös Ranualla. Ranuan eläinpuistossa vierailee päivittäin satoja kansainvälisiä matkailijoita. Valitettavasti lisääntyvänä ilmiönä on havaittu asiakkaiden toimesta tapahtuvaa häiriökäyttäytymistä, mikä näyttäytyy asiakasreiteiltä poistumisena sekä eläinten häiritsemisenä.

Eläimillä on isot luonnonmukaiset aitaukset, joten eläimillä on mahdollisuus poistua yleisön näkösältä, mutta tämä osaltaan heikentää asiakkaiden mahdollisuutta nähdä eläimiä, jos eläimillä on tarve piiloutua yleisön näkymättömiin. Yleisöreiteiltä poistuminen heikentää lisäksi asiakasturvallisuutta ja häiritsee eläimiämme.

Asiakasreitit ovat merkitty puistossamme selkeästi. Jotta voimme taata mukavan vierailun asiakkaillemme sekä turvata eläinpuiston eläinten hyvinvoinnin, vetoamme yleisöön, että puistossa tulee käyttäytyä rauhallisesti, eläimiä ja niiden kotirauhaa kunnioittaen. Kaikenlainen häiriökäytös ja ilkivalta on ehdottomasti kielletty.

Mikäli häiriökäyttäytymistä havaitaan, on eläinpuiston henkilökunnalla oikeus poistaa huonosti käyttäytyvät asiakkaat eläinpuiston alueelta. Ilkivaltatapauksista ja järjestyshäiriöistä tulemme ilmoittamaan poliisille.

Lisätietoja
toimitusjohtaja Johanna Koivunen, 050 413 1655
intendentti Heini Niinimäki, 040 644 9031