Sisältöön sitemap

Tiedote: Ranuan eläinpuiston kehittäminen jatkuu

Eläinpuistossa on pari vuotta sitten käynnistetty laaja alueen kehityshanke, jonka tavoitteena on parantaa entisestään eläinten, vierailijoiden ja työntekijöiden oloja.

Eläinpuistoon on vedetty uusia sähkö-, vesi- ja tietoliikenneyhteyksiä sekä kulkuteitä, joiden avulla eläintenhoitoa ja eläinten tarkkailua helpotetaan. Lisäksi eläinten hyvinvointiin panostetaan yhä enemmän ja eläinpuistokävijöille taataan sujuva ja leppoisa vierailu luonnonläheisessä eläinpuistossa.

Uusi rehukeittiö, toimistotila ja verstastilat ovat juuri valmistuneet, ja niiden avulla henkilökunta voi käyttää suuremman osan ajastaan eläimistä ja vierailijoista huolehtimiseen. Eläintiimin henkilöstömäärää on lisätty, jotta eläinten aktivoimiselle, seurannalle, kouluttamiselle, korjaus- ja virikerakentamiselle sekä eläintarhan ydintehtäviin kuuluvalle ympäristökasvatukselle on enemmän aikaa.

Muutokset vesilintualueella

Tänä vuonna kehitystyö jatkuu muun muassa vesilintualueella. ”Haluamme varmistaa, että eläimillä on omassa kodissaan mahdollisuus toteuttaa lajityypillistä käyttäytymistään, kuten ulkoilla laajassa aitauksessa vuoden ympäri sekä lentää, uida, rakennella pesiä ja lepäillä mieluisassa paikassa. Yhtenä osana tätä kehitystyötä on tullut aika luopua suurimmasta osasta vesilintujamme, joiden lentämistä on jouduttu kattamattoman aitauksen vuoksi rajoittamaan siipisulkia lyhentämällä, eikä talvisin ole voitu järjestää laajaa ulkoaitausta sisätilan rinnalle. Myös pahentunut lintuinfluenssatilanne on rajoittanut vesilintujen elämää, kun niiden pääsyä katottomaan aitaukseen on jouduttu rajoittaman tartuntavaaran takia” kertoo Ranuan eläinpuiston intendentti Heini Niinimäki.

Suurin osa vesilinnuista on löytänyt uuden kodin Ähtärin eläinpuistosta, ja joitakin lentokyvyttömiä yksilöitä jää asumaan elämänsä loppuun asti Ranuan eläinpuistoon.

Vesilintujen määrän vähentyessä aluetta kehitetään yleisölle viihtyisämmäksi siirtämällä tällä hetkellä villisikojen vieressä oleva jäätelökioski ja istuskelualue vesilintutalon viereen muodostuvan joutsenlammen äärelle.

Lisätietoja:

Heini Niinimäki
Intendentti, eläinlääkäri
040 644 9031
heini.niinimaki@ranuaresort.com